Skibbe yetmedi, Cimbom tekledi.

İnanmıştık, o formayı üzerine kim giyse hakkını verir sanmıştık ama olmadı ve Galatasaray tarihinde bir ilki daha başardı: lk kez Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turunda veda etti. Kabul etmeliyiz. Bu kadar pahalı bir takımın başına, onu taşıyabilecek kariyere sahip olan bir teknik adam getirilmeliydi. Dünyanın en pahalı yemek malzemeleri döner tezgahına konulmaz. Ucuz etin yahnisi yenmiyor bu akşam bir kez daha gördük. Bu tip bir kadroyu yönetmeye yetmiyor gücü Skibbe'nin. Maç sonrasında kazanmak için herşeyi yaptıklarını belirterek suçu hakemlere atması ise oldukça gülünçtü. Yediğimiz gol kesinlikle ofsayttı fakat takımımız kazanmak için ne yaptı? HİÇ-BİR-ŞEY!

Galatasaraylı olarak üzüldüğüm nokta elenmek olmadı. Sonuçta her zaman kazanamazsınız fakat kaybetmeniz yaptığınız işi kötü yapmanız anlamına da gelmez. Galatasaray güç olarak kendisi ile karşılaştırılamayacak bir takıma, mücadele bile etmeden teslim oldu. Maçın son 20 dakikasına girerken 1-0 mağlup durumda olan bir takım saldırmalıydı. Ne var ki takım halinde '11 uyurlar' olarak sahada gezindi futbolcular. 'Bir an önce bitsin de eve gidelim' tavrı vardı çoğunda. Kewell çok mücadele etti ama tek başınaydı. Sormak gerekir Skibbe'ye takımın en formda oyuncuları Barış ve Hasan neden ilk 11'de sahaya çıkmadı? Bir devre boyunca hiçbir varlık gösteremeyen ve 'gitse de kurtulsak' dedirten Lincoln neden oyunda tutuldu? Dünyanın hiçbir ülkesinde bir adama parkta gezinsin diye 3 milyon euro ödenmiyordur. Kaybedilen sadece maç değil 10 milyon Euro'luk ayak bastı parası da oldu.

Transferler hususunda yönetime hiçbir sözümüz yok fakat dediğim gibi bu kadar yıldız oyuncuyu idare edecek bir kariyere sahip olmayan Skibbe neden bu takımın başına getirildi bunu anlayamıyorum. Skibbe'nin 'ağabey' tavırları belki 18-22 yaş arası oyuncularda işe yarayabilir ama Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en değerli futbolcuların arasında gösterilen Arda Turan'ı ya da Portekiz Milli Takımı'nın yıldızlarından Meira'yı idare etmeye yetmez, yetmedi de. Şu da bir gerçek ki artık tren yola çıktı. Geri dönüş de yok. Bence bıraksınlar geçen seneki gibi futbolcular kendi başlarına hazırlanıp, maça çıksınlar. En azından Süper Lig'de şampiyonluk şansımız kalsın.


Bu arada tebrikler Fenerbahçe'ye. Şampiyonlar Ligi'nde en azından ülkemizin adını taşıyacak bir takım var. Galatasaray bu sene çok çalkantılı bir sezon daha geçirecek gibi. Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaty'ın UEFA Kupası 1. turundaki rakibi yarın Monaco'da saat 14.00'te çekilecek kura ile belli olacak. En azından UEFA'da başarılı olmayı arzu ederdim ama bu teknik adamla en fazla grupları görebiliriz sanırım.

Yorumlar