Game of Thrones 6. Sezon Üzerine Varsayımlar

Görünen o ki Jon Snow, Rhaegar Targaryen ile Lyanna Stark'ın oğludur. Ned Stark, Jon'u Robert'ın gazabından korumak için kendi çocuğu olarak sahiplendi. Zaten Kral'ın Yolu'nda verdikleri mola sırasında Robert Jon'un annesini sorduğunda Ned'in suratının aldığı ifade ve daha sonra Stannis'in karısına Gece Nöbeti'nde nikahsız çocuk sahibi olmanın 'Ned'in tarzı olmadığını' söylemesi gerçeği göz önüne seriyor. Rahmetli Robert için daha büyük bir trajedi ise Lyanna'nın sürekli tekrarladığı gibi kaçırılmadığı kendi rızasıyla Rhaegar'ı tercih ettiği gerçeği. Sir Davos'un Jon'un cesedi kaldırıldığında geride kalan kan birikintisine bakma nedeni de buydu çünkü kan, karın üstünde ejderha silueti oluşturmuştu.
Ejderhaların Tyrion'u görür görmez dost kabul etmeleri -ki Tyrion'u daha önce hiç görmemişler ve elinden beslenmemişlerdi- ve Tyrion'ın çocukluğunda ejderhalara duyduğu büyük tutkuyu ve küçük de olsa bir ejderhasının olmasını hep istediğini, bunun için ağlayarak uyuduğunu anlatmasıi ejderhaların en ufak bir reaksiyon göstermeden Tyrion'a boyun eğmeleri de göstermekte ki Tyrion da Targaryen kanı taşımaktadır. Tywin, Tyrion'ı cüce olduğu için değil başkasının çocuğu diye sevmedi. Joanna Lannister, Tyrion'ı doğumundan ötürü değil Tywin'in gazabına uğrayarak ölmüş olabilir. Tywin olayı ört pas edip hanedanlığın adı kirlenmesin diye Joanna'nın doğum sırasında öldüğü haberini yaymış olabilir.
Aslında Büyük Ortadoğu Projesi smile emoticon gibi görünen bu varsayımların doğru çıkması oldukça muhtemel çünkü kehanette 'üç başlı ejderha'dan bahsedilmekteydi. 3 Ejderha 3 Binici - Daenerys, Jon ve Tyrion. Yalnız Akgezenler'le yapılacak savaşın bu sezon olacağını sanmıyorum zira kitap serisinin son iki halkası henüz yayınlanmadı. Nihai son Ölüler ve Yaşayanlar arasında olacağına göre en az iki sezon daha izleyeceğimiz anlamına geliyor. Bekleyelim görelim bakalım.
Bu arada Targaryenler Tohumcu A.Ş.'yi kurmuşlar kimsenin haberi olmamış  ;)

Ö.F.N.
smile emoticon

Yorumlar